Loopfiets 1 jaar – Top 3 leukste modellen

Kan jouw kind van 1 jaar al wat stapjes zetten? Maar heeft je kleine daar nog wel wat hulp bij nodig? Dan is een loopfiets voor kindjes vanaf 1 jaar ideaal. Ter ondersteuning. En om je kind beter te leren stappen. Het is voor veel kinderen namelijk lastig om door te stappen, nadat de eerste stapjes eenmaal zijn gezet. Vaak houdt je kind op die momenten een meubel vast. Bijvoorbeeld de bank. Maar aan het einde van de bank houdt het dan op, omdat er niets meer is om vast te pakken. Met een loopfiets voor kinderen vanaf 1 jaar heb je dat probleem niet meer. Je kleine kan heerlijk met het fietsje door het huis lopen. Zo wordt de wereld in één keer een heel stuk groter!

Wij geven je in dit artikel de 3 leukste loopfietsen voor kinderen vanaf 1 jaar. We hebben hierbij gekeken naar gebruiksgemak, veiligheid, wat je kind ermee kan en natuurlijk naar hoe de loopfiets eruit ziet.

Loopfiets voor leeftijd van 1 jaar
Loopfiets voor leeftijd van 1 jaar

Top 3

1. Bandits and Angels houten loopfiets Blauw

2. Bandits and Angels houten loopfiets Roze

Top 3 leukste loopfietsjes vanaf 1 jaar

1. Bandits and Angels houten loopfiets Blauw (leukst voor jongens)

Net als vroeger! Wij vinden dit retromodelletje loopfiets super leuk. Het doet ons een beetje denken aan toen we zelf klein waren. Niet teveel poespas, maar gewoon een degelijke houten loopfiets. Het zadel en het frame zijn in hoogte verstelbaar (23 tot 30 cm), waardoor je kind er langer op kan rondrijden. Wordt het voor je kleine na een tijdje te makkelijk om op de driewieler te rijden? Dan maak je er heel simpel een tweewieler van. Deze loopfiets is vanwege de blauwe kleur het leukst voor jongens.

Welke leeftijd? Loopfiets 1 jaar – 2 jaar

Zithoogte: 23 – 30 cm

Belastbaar: tot 25 kg

2. Bandits and Angels houten loopfiets Roze (leukst voor meisjes)

Een heerlijke retro loopfiets voor je meisje! Deze roze houten loopfiets voor kinderen vanaf 1 jaar is erg populair bij ouders die graag een beetje ‘vroeger’ terug willen in de speelkamer. Groeit je meisje? Dan kun je het zadel of het frame van het loopfietsje steeds iets hoger zetten. Zo wordt het niet oncomfortabel. Bovendien kun je er ook een tweewieler van maken als die driewieler iets minder uitdagend wordt.

Welke leeftijd? Loopfiets 1 jaar – 2 jaar

Zithoogte: 23 – 30 cm

Belastbaar: tot 25 kg

3. 2Cycle loopfiets Blauw (leukst voor de portemonnee)

Wil je graag een loopfiets voor je kind van 1 jaar? Maar wil je tegelijkertijd ook op de centjes letten? Dan is de 2Cycle loopfiets voor jou en je kind de beste keuze. Dit metalen loopfietsje is erg sterk en duurzaam, dus gaat lekker lang mee. Je kan ‘m dus heel goed meenemen op vakantie. Of naar opa en oma. En is je kleine het fietsje ontgroeid? Dan bewaar je ‘m gewoon voor jullie volgende kindje. Het nadeel van deze loopfiets ten opzichte van de nummer 1 en 2 uit deze lijst, is dat je het zadel niet in hoogte kan verstellen. Kleine tip: deze loopfiets is ook in roze verkrijgbaar.

Welke leeftijd? Loopfiets 1 jaar – 2 jaar

Zithoogte: 25 cm

Belastbaar: tot 20 kg

Loopfiets vanaf 1 jaar: ideaal om spelenderwijs het loopvermogen te ontwikkelen

Spelen en leren lopen tegelijk? Dat kan perfect met een loopfiets. Veel kinderen lopen, na het zetten van de eerste stapjes, tegen het probleem aan dat ze moeilijk durven door te stappen zonder iets vast te houden. Kinderen houden zich dan al snel vast aan één van de meubels in huis. Of aan de hand van papa of mama. Alleen dat is simpelweg niet altijd mogelijk. En op die momenten blijft de wereld klein, terwijl er voor een kindjes juist zóveel te ontdekken is. Met een loopfiets los je dit probleem op. Het biedt de juiste ondersteuning om goed door te kunnen stappen. Met de wieltjes krijgt je kind ondersteuning, en met het stuurtje heeft je kind iets om stevig vast te pakken. Zo kan je kind spelenderwijs zijn loopvaardigheid ontwikkelen. Bovendien helpt een loopfiets bij kinderen vanaf 1 jaar om het richtingsgevoel en evenwichtsgevoel te ontwikkelen.

FAQ

Om te kijken of je kind groot genoeg is voor één van de loopfietsen vanaf 1 jaar uit deze lijst, is het goed om eerst even de beenlengte van je kleine te meten. Zo weet je of je kind goed met zijn voetjes bij de vloer kan. Je doet dit als volgt: meet met een meetlint de binnenkant van het been, van de grond tot aan het kruis. Het aantal centimeters dat je nu meet, is de zithoogte. Het is niet erg als je kind iets groter is dan de zithoogte. Maar is je kind kleiner dan de zithoogte? Dan kan het lastig worden om met de voeten goed bij de grond te komen. 

Wanneer je zoekt naar een loopfiets voor je kind van 1 jaar, zie je dat er modellen zijn met 3 wielen en modellen met 4 wielen. Nu horen we je denken: ‘wat zijn de verschillen en waar kan ik dan het beste voor kiezen?’ Het is in eerste instantie belangrijk om te weten dat een 4-wieler niet stabieler is dan een 3-wieler. Dat lijkt misschien als je er voor het eerst naar kijkt, maar het gaat er vooral om dat de achterste wielen ver genoeg uit elkaar staan. Dit is bij alle loopfietsen het geval, omdat ze aan de Europese veiligheidsnormen moeten voldoen om verkocht te worden. Belangrijk:  Bij een loopfiets met 3 wielen (2 achter en 1 voor) is het voor je kind vaak fijner om met de beentjes naar voren te stappen. De beentjes kunnen dan niet het voorste wieltje raken. Bij een loopfiets met 4 wieltjes kan dit wel gebeuren als je kindje snel is gegroeid en de beentjes wat langer zijn.